Sandkaka.
Sandkakan är glutenfri.
2 ½ dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
200 g smör, rumsvarmt
3 ägg
2 ½ dl strösocker
½ dl konjak
1 tsk vaniljsocker
200 g smör, rumsvarmt
3 ägg
2 ½ dl strösocker
½ dl konjak
Glasyr:
1 dl vispgrädde
100 g vit choklad, smält & avsvalnad
Garnering:
2 passionsfrukter
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en sockerkaksform, 1 1/2 liter, med potatismjöl.
- Blanda ihop potatismjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. Tillsätt smöret och vispa det poröst med elvisp i ca 5 min.
- Vispa ägg och strösocker riktigt pösigt med elvisp i en annan bunke. Rör ner äggvispet, lite i taget, i smörblandningen under kraftig vispning. Rör snabbt ner konjaken.
- Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 30–40 min. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp. Låt den kallna.
- Glasyr: Vispa grädden medelfast och blanda ner chokladen. Ta en sked och ringla glasyren över kakan. Dela passionsfrukterna och garnera kakan med kärnorna.
Kommentarer
Trackback