Hallonkaka.
150 gram smält smör
4 dl socker
3 ägg
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
125 gram färska hallon
4 dl socker
3 ägg
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
125 gram färska hallon
Glasyr:
75 gram smör
50 gram vit choklad
ca 1 dl hallon
1 msk vaniljsocker
3,5 dl florsocker
75 gram smör
50 gram vit choklad
ca 1 dl hallon
1 msk vaniljsocker
3,5 dl florsocker
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och varva det med smöret ner i äggblandningen. Smöra och bröa en långpanna (ca 25×30 cm) och häll på smeten.
Lägg sen på bären och släta sedan till smeten så att hallonen döljs så gott det går.
Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter.
Ta ut kakan och låt kallna helt innan du häller på glasyren.
Smält smöret tillsammans med hallonen. Dra av från plattan och rör ner den hackade vita chokladen och rör tills glasyren är helt slät. Rör till sist ner vaniljsocker och florsocker.
När kakan svalnat häller du över glasyren och strör över rikligt med kokos och låt stå tills glasyren stelnat något.
Dela i fyrkantiga bitar, ca 24 små eller 12 stora.
Kommentarer
Trackback