Blomkålslasagne.

1 paket färsk lasagne, 250 g
blomkål, ett litet huvud
1 gul lök, hacka
1 grönsaksbuljongtärning
2 burkar tomater, krossade eller körsbärstomater
5 dl bechamelsås
200 g fetaost
riven hård ost
salt & peppar
lite socker
timjan
vitlök, hacka
Sätt ugnen på 225 grader. Skiva blomkålen, lägg i bakpappersklädd ugnsform.
Ringla över olja, blanda ner salt, peppar och timjan. Rosta gyllene ca 20 minuter.
Tomatsås:
Fräs lök i smör, tillsätt buljong och tomater, skölj ur burkarna med lite vatten. Koka ihop, smaka av med vitlök, salt, socker och peppar.
Varva tomatsås, plattor, blomkål, bechamelsås och smulad fetaost i en ugnsfast form. Avsluta med plattor och ett lager bechamelsås och ost.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter tills den har fått färg och plattorna är mjuka.
Servera gärna med blandad sallad och vitlöksbröd.
Kommentarer
Trackback