Fiskgratäng med räkor.

200 g fryst bladspenat
1 msk smör till stekning
500 g rödspättefiléer eller annan vit fisk
salt och peppar
Potatismos:
800 g mjölig potatis
1 msk smör
2 äggulor
ca 1 msk mjölk
Sås:
3 dl vatten
2 dl grädde
3 msk vetemjöl
3 fiskbuljongtärningar
2 msk hackad dill
1 msk pressad citronsaft
1 dl riven lagrad ost
Servering:
500 g räkor med skal
1 knippe dill
sockerärter
sallad
gröna ärter
1 citron
Mos: Koka potatisen mjuk. Häll av vattnet, mosa potatisen. Tillsätt smör, äggulor och mjölk. Salta och peppra.
Sås: Vispa vatten, grädde och mjöl i en kastrull, tillsätt buljong, dill och citron. Sjud såsen 3 min under omrörning. Tillsätt ost, salt och peppar.
Fräs spenaten i smör. Rulla ihop fiskfiléerna, salta och peppra. Tillaga i ugnsform ca 10 min.
Ta upp filéerna ur formen. Häll av vätskan. Lägg spenaten i formen och fisken ovanpå. Spritsa moset utmed kanterna. Häll över hälften av såsen.
Gratinera högt upp i ugnen ca 20 min i 225 grader, tills moset fått fin färg.
Skala räkorna. Toppa med räkor och dill. Servera med resten av såsen, sockerärter, sallad, gröna ärter och citron.