Fiskgratäng med räkor.

 
 

200 g fryst bladspenat
1 msk smör till stekning
500 g rödspättefiléer eller annan vit fisk
salt och peppar

 

Potatismos:
800 g mjölig potatis
1 msk smör
2 äggulor
ca 1 msk mjölk

 

Sås:
3 dl vatten
2 dl grädde
3 msk vetemjöl
3 fiskbuljongtärningar
2 msk hackad dill
1 msk pressad citronsaft
1 dl riven lagrad ost

 

Servering:


500 g räkor med skal
1 knippe dill
sockerärter
sallad
gröna ärter
1 citron

 

  Mos: Koka potatisen mjuk. Häll av vattnet, mosa potatisen. Tillsätt smör, äggulor och mjölk. Salta och peppra.

Sås: Vispa vatten, grädde och mjöl i en kastrull, tillsätt buljong, dill och citron. Sjud såsen 3 min under omrörning. Tillsätt ost, salt och peppar.

Fräs spenaten i smör. Rulla ihop fiskfiléerna, salta och peppra. Tillaga i ugnsform ca 10 min.

Ta upp filéerna ur formen. Häll av vätskan. Lägg spenaten i formen och fisken ovanpå. Spritsa moset utmed kanterna. Häll över hälften av såsen.

Gratinera högt upp i ugnen ca 20 min i 225 grader, tills moset fått fin färg.

Skala räkorna. Toppa med räkor och dill. Servera med resten av såsen, sockerärter, sallad, gröna ärter och citron.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0