Friterad burrata med bakade tomater och basilikaolja.

 
 
Burrata är en extra krämig mozzarella som flyter ut när man skär i den.
 
2 portioner.
 
 

Basilikaolja:

1 dl olivolja

4 - 5 basilikablad

1 vitlöksklyfta

salt

 

Långbakade små tomater:

 10-12 små tomater
olivolja
salt
svartpeppar
en nypa strösocker

 

Friterad burrata:


1/2 l rapsolja
1/2 dl vetemjöl
1-2 ägg, uppvispad med lite salt
1 dl pankoströbröd
2 burratal från Zeta

 
  

Servering:

4 normala tomater, skivade (gärna riktigt röda och söta)
färsk basilika
salt
svartpeppar

 

Sätt ugnen på 150 grader
Mixa ihop olivolja, basilika, vitlök och salt i ett liten skål.
Lägg dom små tomaterna i en ugnssäker form och stick ett litet hål med en vass kniv i varje tomat. Ringla över lite olivolja,  salt, svartpeppar och en nypa socker. Baka i ugnen i ca 1 timme eller tills tomaterna har minskat i storlek och är skrynkliga.

Hetta upp olja i en kastrull till ca 180 grader. Vänd burratan först i ägget sedan i vetemjölet, i ägget igen och sist i pankoströbrödet. fritera tills gyllene i färgen (går väldigt fort) och låt rinna av på hushållspapper.

Lägg dom skivade tomaterna på en tallrik, lägg på dom små bakade tomaterna, ringla över basilikaoljan och lägg burratan i mitten. Salta & peppra.
Garnera med färska basilikablad.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0