Marockansk färsgryta.

 
 
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd chilifrukt
1 röd paprika
1 orange eller gul paprika
1 msk färsk riven ingefära
1 1/2 msk olivolja
500 g nötfärs
2 tsk spiskummin
1 1/2 tsk paprikapulver
1 tsk kanel
1 tsk flytande honung
3 msk tomatpuré
2 burkar konserverade körsbärstomater à 400 g
2 msk grönsaksfond
10 aprikoser
1/2 dl sultanrussin eller vanliga russin
 
 
 
Servering:

couscous för 4 personer
turkisk eller grekisk yoghurt
flytande honung
 
 
Skala och finhacka lök och vitlök. Kärna ur och finhacka chilin. Kärna ur och tärna paprikorna.
Fräs lök, vitlök, chili, paprika och ingefära blankt och smidigt utan att det får färg i en stor stekgryta med olja, ca 2 minuter.

Tillsätt färs, spiskummin, 
paprikapulver och kanel, och fräs färsen smulig.

Tillsätt honung, tomatpuré,
tomater, fond, strimlade aprikoser och russin. Koka sakta under lock, 10–12 minuter.

Tillaga couscous enligt anvisningarna på förpackningen och servera till grytan tillsammans med yoghurt och flytande honung. Garnera med mynta eller persilja och grillad tomatkvist.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0