Smördeg med ost, pesto och grillad paprika.

1 rulle smördeg
3 msk chilisås
250 g svamp
2 msk smör
1 pressad vitlöksklyfta
2 dl crème fraiche
1 tsk salt
2 krm peppar
1 msk hackad färsk timjan
1 dl riven ost
Topping:
100 g chèvre (getost) eller ädelost
100 g pesto
50 g grillad paprika
färsk timjan
Rulla ut smördegen på en plåt. Nagga bottnen. Vik upp kanterna. Bred på chilisåsen.
Ansa och stek svampen i smör. Pressa över vitlöken. Häll i crème fraiche och koka ihop. Salta, peppra och tillsätt timjan. Sjud stuvningen någon minut utan lock – men inte länge, svamp blir seg av att kokas.
Bred ut svampstuvningen på smördegen. Strö över riven ost och sätt in i ugnen i 200°, ca 15 min.
Smula chèvre över medan flanet är varmt så att det smälter lite. Fördela pesto, paprika och timjan över. Skär i bitar och servera. Om det serveras som förrätt räcker det till 6 port. Som huvudrätt med sallad till räcker det till 4 port.