Torskrygg med spenat, citron och ost.

700 g torskrygg
4 portioner duchessepotatis
salt & peppar
Citron- och spenatbéchamel:
50 g smör
1 finhackad schalottenlök
3 msk vetemjöl
5 dl mjölk
250 g bladspenat
100 g mascarpone
2 tsk rivet citronskal + saften från 1 citron
50 g riven västerbottensost
salt & peppar
Gör så här:
Gör duchessemos enligt beskrivning nedan. Spritsa moset i fina toppar runt kanten på en smord ugnsform.
Dela fisken i fyra bitar och lägg dem i formen. Salta och peppra.
Smält smöret till såsen i en kastrull tillsammans med schalottenlöken. Blanda ner mjölet och låt det bubbla i ett par minuter. Häll i mjölken, koka upp och låt sjuda i 6–8 minuter. Vänd ner spenat och mascarpone och smaksätt med citronskal, citronsaft, salt och peppar.
Täck fisken med såsen och strö ost över alltihop.
Gratinera i 20–25 minuter på 225 grader, tills gratängen har fin färg och fisken är färdig.
Pommes duchesse:
700 g mjölig potatis
2 äggulor
50 g smör
3 msk rapsolja
1 krm riven muskot
havssalt och vitpeppar ur kvarn
Gör så här:
Skala potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten.
Pressa potatisen med en potatispress ner i en bunke.
Rör ner äggulor, smör i klickar och olja. Smaksätt med muskot, salt och peppar. Låt moset svalna.
Spritsa moset i fina toppar runt kanten på en ugnsform och gratinera vid servering i het ugn, 250° eller grill, tills moset får lite färg.