Lax med hoisin, sesamfrön och pak choi.

8 portioner.
1,2 kg laxsida med skinn
2 tsk fänkålsfrön
2 tsk sechuanpeppar
1 tsk chiliflakes
salt & peppar
olja
4 salladslökar, strimla
2 röda chili, tunna skivor
Sallad:
2 msk sesamfrön
olja
800 g pak choi
2 vitlöksklyftor, skiva
hoisinsås
3 msk riven ingefära
1 dl vatten
Rosta sesamfröna gyllene i torr stekpanna.
Mortla ihop de torra kryddorna till laxen lätt och blanda med flingsaltet. Strö kryddblandningen över laxen och lägg den på en ugnsplåt med bakplåtspapper .Ringla över lite olja. Baka laxen mitt i ugnen till en innertemperatur på 55°, ca 18 min.
Hetta upp olja i en stekpanna och fräs pak choi och vitlök hastigt, ev i omgångar. Häll över hoisinsåsen, tillsätt ingefära och vatten, låt puttra ihop någon minut och smaka av med salt. Häll upp på ett serveringsfat och strö över sesamfröna.Toppa laxen med salladslök och chili vid servering. Servera med ris och pak choi.
Kommentarer
Trackback