Pastagratäng med fläskfilé och mango chutney.

300–400 g pasta, t ex penne
700 g fläskfilé
salt & peppar
chiliflakes
2 msk smör
700 g fläskfilé
salt & peppar
chiliflakes
2 msk smör
Gratängsås:
1 gul lök
1 röd paprika
1 gul paprika
2 msk smör
150 g tärnad fryst mango, tinad
2 dl crème fraiche
¾ dl mango chutney
3 msk tomatpuré
2 msk finhackad persilja
Topping:
12 cocktailtomater, gärna i olika färger
1 dl riven lagrad ost
Garnering:
färska örter, t ex timjan
Sätt ugnen på 225°.
Koka pastan. Spola pastan i kallt vatten och låt den rinna av. Blanda pastan med lite olja. Lägg över i en smord ugnsform.
Koka pastan. Spola pastan i kallt vatten och låt den rinna av. Blanda pastan med lite olja. Lägg över i en smord ugnsform.
Putsa och skiva köttet och krydda på båda sidor med salt, peppar och chiliflakes. Bryn köttet på båda sidor i en stekpanna med smör. Lägg köttet på pastan i formen.
Gratängsås: Skala och finhacka löken. Kärna ur och tärna paprikorna. Fräs lök och paprika blankt utan att det får färg i en stekpanna med smör. Tillsätt mango, crème fraiche, mango chutney och tomatpuré, och låt koka ett par minuter. Tillsätt persilja, och fördela över köttet.
Topping: Halvera tomaterna och lägg i formen. Lägg ev på en tomatkvist. Strö över ost och gratinera mitt i ugnen tills gratängen fått fin färg, ca 15 minuter.
6. Vid servering: Garnera med timjan.
Kommentarer
Trackback