Färsk pasta med tomatsås & krämig burrata.

Burrata är en krämigare variant på mozzarellaost. Får ni inte tag på burrata så går det lika bra med mozzarella.
4 portioner.
2 paket linguinepasta, smala band 400-500 g
2 paket bacon, skär i 2 cm skivor
2 paket burrata
1 paket romantikatomater på kvist
2-3 msk olivolja
1-2 msk balsamvinäger
2-3 vitlöksklyftor, finhacka
10 blad färsk basilika, strimla
salt & peppar
2 paket bacon, skär i 2 cm skivor
2 paket burrata
1 paket romantikatomater på kvist
2-3 msk olivolja
1-2 msk balsamvinäger
2-3 vitlöksklyftor, finhacka
10 blad färsk basilika, strimla
salt & peppar
Tillbehör:
parmesan
färsk basilika
flingsalt & peppar
parmesan
färsk basilika
flingsalt & peppar
Skär de små tomaterna i klyftor.
Lägg ner alla tomater i en kastrull med olivolja och låt fräsa samman försiktigt någon minut.
Häll på balsamvinäger, strimla i färsk basilika och hacka vitlöken fint och lägg i. Rör om och låt småputtra tills tomaterna mjuknar något (dom skall inte gå sönder helt). Låt det i ca 4-5 min småputtra försiktigt. Ställ sedan åt sidan tills pastan kokats. (Så kan man värma upp tomaterna precis innan servering igen.)
Skiva baconet och knaperstekt det i stekpanna, låt rinna av på hushållspapper.
Koka pastan.
Häll av pastan, värm upp tomatsåsen och lägg upp på tallrikar.
Toppa med en halv burrata / portion och knaperstekt bacon. Riv eller hyvla över rikligt med parmesan, toppa med nymalen svartpeppar och lite flingsalt.
Kommentarer
Trackback