Indisk lammgryta med tomater.

4 portioner.
3 msk olja
2 gula lökar, finhacka
5 vitlöksklyftor, finhacka
½ tsk spiskummin, mald
½ tsk koriander, mald
½ tsk svartpeppar, mald
½ tsk kardemumma, mald
½ tsk senapspulver
1 krm kanel, mald
600 g lammbog, skär i 3 X 3 cm
1 msk färsk ingefära, riv
1 - 3 msk röd chili, finhacka
2 burkar krossade tomater
2 msk köttfond
2 dl kokosmjölk
Hetta upp oljan i en stor kastrull. Fräs lök och vitlök några minuter på försiktig värme.Tillsätt kryddor och kött och fräs ytterligare 5 minuter. Tillsätt ingefära, chili, fond och krossade tomater. Låt grytan koka sakta i 2 timmar tills köttet är mört.
Tillsätt kokosmjölk och yoghurt och låt det koka ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och ev. mer fond.
Servering:
naanbröd
ris
grönsaker
yoghurt
Kommentarer
Trackback