Kantarellpaj med brie.

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
1 tsk salt
125 g smör, kallt
2 msk iskallt vatten
Fyllning:
3 schalottenlökar
300 g kantareller
salt & peppar
200 g brieost
Äggstanning:
3 ägg
1½ dl vispgrädde
1½ dl mjölk
Pajdeg:
Blanda vetemjöl och salt i en bunke eller matberedare. Skär smöret i små kuber. Nyp ihop vetemjöl, salt och smör till en smulig deg. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen vila kallt i minst 30 min.
Fyllning:
Skala och skär löken i skivor. Stek lök och kantareller försiktigt i smör tills vätskan från svampen har kokat in. Smaka av med salt och peppar. Sätt ugnen på 175 grader.
Äggstanning:
Vispa ihop ägg, grädde och mjölk.Kavla eller tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter, och nagga botten med en gaffel. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i ca 10 min.
Fördela lök och kantareller i pajskalet. Skiva brieosten och lägg skivorna ovanpå kantarellerna. Häll äggstanningen över.Grädda pajen mitt i ugnen i 25–30 min tills äggstanningen stannat och pajen har fått fin färg. Låt den svalna i ca 10 min innan servering.