Kokospaj med maräng och hallon.

 
 
 
2 ägg
2 dl strösocker
2½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1½ dl kokosmjölk
 
 

Maräng:

3 äggvitor, rumsvarma

½ krm ättika eller pressad citron

2 dl strösocker

 

Dekoration:

färska hallon

½ dl hyvlad kokos eller kokosflingor

pudra över florsocker

 

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker tills det blir vitt och fluffigt.

 

Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en annan bunke. Rör sedan försiktigt ner det i äggsmeten.

 

Rör eller vispa kokosmjölken så att eventuella klumpar löses upp. Blanda ner den i smeten. Häll i en smörad paj- eller springform, ca 25 cm i diameter.

 

Vispa äggvitorna med ättika till ett hårt skum. Tillsätt lite socker i taget och fortsätt vispa hela tiden. När allt socker är i och smeten blivit så hård att du kan vända skålen upp och ner är marängen klar. Bred ut eller spritsa den över kakan.

 

Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 45 min. Lägg eventuellt över folie om marängen börjar bli brun.

 

Låt kakan svalna. Toppa kakan med hallon och kokos. Pudra över florsocker.

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0