Pasta med zucchini svamp och ost.

 
 
300-400 g spaghetti, gärna fullkorn
1 zucchini
1 liter färsk svamp
100 g västerbottensost, riven
4 msk crème fraiche
1 vitlöksklyfta
40 g pinjenötter, rostade
basilika, färsk
salt & peppar
 
 
Hyvla tunna skivor av zucchinin med hjälp av en osthyvel . Koka upp vatten med en nypa salt i en kastrull. Koka zucchiniskivorna 2 minuter och låt dem sedan vila på hus- hållspapper eller på en kökshandduk medan du steker svampen.

Koka pastan ”al dente”. Smält smöret i en stekpanna och stek svampen så att den hinner vätska ur sig och få en fin färg. Klicka i smör och stek ytterligare några minuter för att få en fin yta och god smak. Krydda svampen ordentligt med svartpeppar och smaka av med en nypa salt.

Om du gillar vitlök, smaka även av med en pressad eller en hackad vitlöksklyfta.

Vänd ned zucchinin i pastan, värm upp och servera med riven västerbottensost och en klick crème fraiche. Toppa med färsk basilika och rostade pinjenötter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0