Fondant-potatis.

 
 
 
Här både kokar och steker du potatisen. Buljongen ger mustig smak och smöret en karamelliserad knaprig yta.
 
6 portioner.
 
 

1 kg mjölig potatis (skuren i skivor)
1 liter färdig grönsaksbuljong
75 g smör
5 st vitlöksklyftor
2 timjankvistar
2 rosmarinkvistar

 

Gör så här:

Lägg potatisskivorna i en kastrull tillsammans med buljongen och koka upp. Låt småputtra i cirka 10–12 minuter tills potatisen är mjuk, men inte faller i bitar. Låt rinna av.

 

Hetta upp smöret i en stor stekpanna tills det bubblar. Lägg ner potatisen tillsammans med de hela vitlöksklyftorna och örterna och fräs i 4–5 minuter tills de är gyllene. Lyft ur vitlöken och örterna och servera direkt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0