Gnocchi med grönsaker i ugn.

 
4 portioner.
 
 
500 g gnocchi
1 aubergine
1 zucchini
1 röd lök
3 vitlöksklyftor
2 kvistar rosmarin
olivolja
1 bit parmesan
1 tsk chiliflakes
salt
1 påse babyspenat
1 citron, finrivet skal
2 buffelmozzarellor
2 msk salt till kokvattnet
 

Värm ugnen till 250 grader.

 Skär aubergine, paprika och zucchini i grova bitar. Klyfta löken. Lägg allt i en smord ugnsform. Blanda med olivolja, rosmarin, salt och nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen 15–20 minuter, tills grönsakerna fått fin färg.

 Koka upp en kastrull med saltat vatten till gnocchin. Låt gnocchin koka tills den flyter upp till. Lyft ur den och låt den rinna av.

 Värm upp smör och olivolja i en stekpanna. Stek gnocchin tills den fått färg och yta.

 Blanda den nystekta gnocchin med de rostade grönsakerna, spenat och finrivet citronskal.

Toppa med rikligt med finriven parmesan. Ringla över lite god olivolja och krydda med nymald svartpeppar, bryt över mozzarellan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0