Gnocchigratäng Sorrentina.
Sätt ugnen på 225 grader.
Sätt på en pastakastrull med cirka 4 liter vatten och låt vattnet koka upp. Lägg i 2 matskedar salt och lägg försiktigt i 10–15 gnocchi i taget.
Låt gnocchin koka tills de flyter upp till ytan. Ta upp dem med en hålslev vartefter de flyter upp och lägg över dem i en uppläggningsskål.
Hacka löken fint och stek i lika delar smör och olivolja tills den mjuknat. Häll på tomater. Krydda med salt och peppar och låt koka i 10 – 15 minuter. Smaka av med salt och eventuellt lite socker. Mixa såsen med en stavmixer så den är helt slät.
Blanda gnocchi och tomatsås med riven parmesan och lägg upp i en ugnsfast form. Strö extra parmesan på toppen och bryt mozzarella i mindre bitar och strö över gratängen.
Grädda i cirka 20 minuter eller tills gratängen fått fin färg.