Kycklinggratäng med mozzarella.
500 g kycklingfilé
1–2 squasher
2 msk smör
Gratängsås:
2 msk smör
3 msk vetemjöl
4 dl vispgrädde
1 msk färsk hackad timjan
salt, peppar
Topping:
150 g körsbärstomater
150 g mozzarellaost
Ugn 175 °
Om du har stora kycklingfiléer så dela dem mitt itu på längden. Skiva squashen i 1½ cm tjocka skivor.
Bryn kycklingen i smör tills den får fin färg. Bryn squashen så den också får färg i lite smör.
Lägg hälften av squashen i botten av en smord gratängform. Lägg på kycklingen och resten av squashen. Krydda med salt och peppar.
Gratängsås: Smält smöret i en tjockbottnad gryta, tillsätt mjölet och rör om. Späd med grädden och låt koka upp under omrörning tills såsen tjocknar. Krydda med timjan, salt och peppar.
Topping: Häll såsen över gratängen och toppa med halverade körsbärstomater. Ställ in mitt i ugnen ca 15 min. Skiva mozzarellaosten och lägg skivorna på gratängen. Ställ in i ugnen ytterligare 15 min.