Kladdkaka i långpanna.

 
 

300 g smör 
6 ägg
7½ dl strösocker
3 krm salt
4½ dl vetemjöl
1½ dl kakao
1 msk vaniljsocker

 

Garnering:
ca 5 dl vispad grädde 
rikligt med bär eller frukt

 

Sätt ugnen på 175°.


 Smält smöret. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda salt, mjöl, kakao och vaniljsocker. Sikta ner i äggsmeten. Rör ner det smälta smöret.


 Bred ut smeten i långpanna klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen cirka 17 minuter. Låt svalna.


 Dela kakan om du vill i två lika stora bitar. Bred eller spritsa över grädde och garnera med bär och physalis.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0