Lasagne med lammfärs och fetaost.

 
 
4 portioner.
 

500 g lamm- el blandfärs
1 morot
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 röd chili
6 msk smör
11/2 dl rödvin
500 g krossade tomater
3 msk tomatpuré
3 msk finhackade valfria örter
1 lagerblad
11/2 dl riven västerbottensost
150 g fetaost, smulad

Sås:
4 msk smör
6 msk vetemjöl
8 dl mjölk

 

Ugn 200 ° 

 Skär moroten i små tärningar. Skala och finhacka lök och vitlök. Kärna ur och finhacka chilin. Fräs i hälften av smöret i en rymlig stekpanna. Ta upp och låt vila.

Bryn färsen smulig i resten av smöret. Tillsätt grönsakerna, vin, krossade tomater, tomatpuré, örter och lagerblad. Låt sjuda ca 15 min. Smaka av med salt och peppar.

 Sås: Smält smöret i en kastrull, rör ner mjöl och späd med mjölk. Koka upp under omrörning och låt såsen småkoka ca 5 min. Rör om då och då. Smaka av med salt och peppar.

Varva sås, pastaplattor och färsröra med riven ost och fetaost i en smord ugnsform. Inled med sås och avsluta med riven ost. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min.


Kommentarer
Postat av: Ann-Christin Garjo

Detta vill jag laga, det ser jättegott ut. Men hur många grader ska ugnen vara på? Ann-Ch.

Svar: Jag hade glömt att skriva det, men ugnen ska vara på 200 °. Tack för att du uppmärksammade det.
carina lundmark

2018-09-01 @ 08:17:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0