Tomatsallad med örtolja.
4 portioner.
Örtolja:
50 g spenat eller ruccola
20 g färsk basilika
2 vitlöksklyftor
2 tsk grönsaksfond
2 dl olivolja
salt
Sallad:
6 stora tomater
salt & peppar
1 salladslök, strimla
sallad
Hetta upp olja till 65° i en kastrull (det går bra att göra örtoljan med kall olja men då blir den inte så grön).Lägg alla övriga ingredienser i en mixer. Häll i oljan och mixa till en slät, grön olja.
Sallad
Skölj och skär tomaterna i halvcentimetertjocka skivor. Lägg dem i ett durkslag, salta generöst och blanda försiktigt. Låt ligga i durkslaget i 30 minuter så att de vätskar av sig.
Lägg valfri grönsallad på ett fat. Lägg tomaterna på salladen, ringla över oljan och toppa med lök och svartpeppar.
Kommentarer
Trackback