Västerbottensgratäng med squash, broccoli och fänkål.
![](https://cdn3.cdnme.se/3938116/8-3/vasterbottensgratang_021_5b87f07e9606ee7589e0028f.jpg)
1 squash
salt, peppar
1 broccolistånd
1 mindre fänkål
1 vitlöksklyfta
smör till stekning
125 g små tomater, gärna romantica
3 ägg
2 dl crème fraiche
ca 100 g riven västerbottensost
1 knippe hackad basilika
Skiva squashen och lägg i ett durkslag. Strö över salt, blanda och låt den rinna av. Dela broccolin i små buketter och skiva fänkålen tunt.
Fräs grönsakerna med avrunnen squash och fint riven vitlök i smör, krydda med salt och peppar.
Lägg grönsaker och tomater i en smord, ugnssäker form. Vispa samman ägg och crème fraiche, salta och peppra. Blanda i ost och basilika. Häll allt över grönsakerna.
Gratinera i 200° ca 30 min eller tills det pöst upp något och fått fin färg. Servera som ensamrätt eller med knaperstekt bacon. Skivad rökt skinka är också gott till.