Indisk wrap med paneer.

 
Om du inte får tag på paneer går det lika bra med halloumi.
 
 
4 stycken.
 
 
1 dl vatten
0.5 dl strösocker
2 msk ättiksprit (12 %)
1 stor morot
100 g rödkål, tunt strimlad
70 g babyspenat
225 g paneer
4 stora tortillabröd
 
 
Kryddig varm kålsallad:
 
500 g salladskål, strimlad
1 gul lök, strimlad
1 röd chili, finhackad
1 vitlöksklyfta, riven
25 g smör
2 msk grovriven färsk ingefära
1 tsk mald gurkmeja
2 tsk curry
1 tsk fänkålsfrön
1 tsk salt
 
 
Myntayoghurt:
 
2 dl yoghurt 10%
1 vitlöksklyfta, riven
0.5 dl finhackad färsk mynta
1 msk flytande honung
 
 
Rör ihop vatten, socker och ättiksprit tills sockret lösts upp. Skala och skär moroten i superfina strimlor eller riv den grovt. Lägg moroten i lagen och låt stå minst 20 min.
 
 
Kålsallad:
Stek kålen med lök, chili och vitlök i smör under omrörning tills det är mjukt utan att få färg. Krydda med ingefära och de torra kryddorna. Stek ytterligare några minuter.
 
 
 
Myntayoghurt:

Blanda yoghurt, vitlök och mynta. Smaka av med honung och salt. Skiva paneeren. Hetta upp olja i en stekpanna och stek osten runt om så att den får fin färg.

 

Fyll tortillabröden med kålsallad, paneer, picklad morot, spenat, rödkål och myntayoghurt. Vik ihop till ett litet kompakt paket och stek i torr stekpanna till fin färg runt om. Börja steka med skarven nedåt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0