Kanelkaka i långpanna.

3 ägg
3 dl socker
7 dl vetemjöl
1/2 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
100 g smör
3 dl mjölk
Kanel/havretäcke:
150 g smält smör
2 dl strösocker
3 dl havregryn
1 msk kanel
1 msk vaniljsocker
Börja med att Vispa ägg och socker så det blir riktigt pösigt och vitt.
Häll i mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör runt tills det blir en riktigt seg smet.
Smält smöret. Häll i det i smeten, rör runt tills den är slät.
Häll sist i mjölken. Rör runt tills smeten är slät.
Lägg i bakplåtspapper på en långpanna (ca 35X25 cm) och häll i smeten.
Kanel/havretäcke:
Smält smöret. Blanda under tiden socker, havregryn, vaniljsocker och kanel. Häll ned smöret i havregrynsblandningen och rör runt.
Fördela/klicka ut havreblandningen över smeten.
Sätt in i ugnen på 200 grader i ca 15-20 min.
Pudra med florsocker innan servering och avnjut denna härlighet med vaniljsås, grädde eller glass.