Kanelkaka i långpanna.

 
 

3 ägg
3 dl socker
7 dl vetemjöl
1/2 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
100 g smör
3 dl mjölk

 

Kanel/havretäcke:

150 g smält smör
2 dl strösocker
3 dl havregryn
1 msk kanel
1 msk vaniljsocker

 

 

 Börja med att Vispa ägg och socker så det blir riktigt pösigt och vitt.

Häll i mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör runt tills det blir en riktigt seg smet.

 Smält smöret. Häll i det i smeten, rör runt tills den är slät.

Häll sist i mjölken. Rör runt tills smeten är slät.

Lägg i bakplåtspapper på en långpanna (ca 35X25 cm) och häll i smeten.

 

Kanel/havretäcke:

 Smält smöret. Blanda under tiden socker, havregryn, vaniljsocker och kanel. Häll ned smöret i havregrynsblandningen och rör runt.

 Fördela/klicka ut havreblandningen över smeten.

Sätt in i ugnen på 200 grader i ca 15-20 min.

 Pudra med florsocker innan servering och avnjut denna härlighet med vaniljsås, grädde eller glass.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0