Kyckling med citrontimjan och örtig bulgur.

 
Har du ingen citrontimjan kan du använda vanlig timjan och citronklyftor.
 
6 portioner.
 
1 hel stor kyckling, ca 1½ kg
1 knippe citrontimjan
3 vitlöksklyftor
salt och nymald peppar
olivolja
 

Örtig bulgur:
2½ dl bulgur
6 morötter
1 knippe mynta
1 knippe slätbladig persilja
saft från 1 citron
½ dl olivolja
salt & peppar
 
 
 Sätt ugnen på 200°.

Rensa kycklingen och fyll den med citrontimjan och skalade vitlöksklyftor. Gnid in salt och peppar över hela kycklingen och ringla över olivolja.

Stek kycklingen i nedre delen av ugnen cirka 1 timme och 10 minuter, tills den är gyllene och genomstekt.

 Örtig bulgur: Koka bulgurn enligt anvisningarna på förpackningen. Skala morötterna och skär dem i små, fina tärningar. Finhacka myntan och persiljan. Blanda dem och morotstärningarna med bulgurn. Smaka av med citronsaft, olivolja, salt och peppar.

Stycka upp kycklingen och servera med örtbulgurn till.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0