Kyckling med citrontimjan och örtig bulgur.
Har du ingen citrontimjan kan du använda vanlig timjan och citronklyftor.
6 portioner.
1 hel stor kyckling, ca 1½ kg
1 knippe citrontimjan
3 vitlöksklyftor
salt och nymald peppar
olivolja
1 knippe citrontimjan
3 vitlöksklyftor
salt och nymald peppar
olivolja
Örtig bulgur:
2½ dl bulgur
6 morötter
1 knippe mynta
1 knippe slätbladig persilja
saft från 1 citron
½ dl olivolja
salt & peppar
Sätt ugnen på 200°.
Rensa kycklingen och fyll den med citrontimjan och skalade vitlöksklyftor. Gnid in salt och peppar över hela kycklingen och ringla över olivolja.
Stek kycklingen i nedre delen av ugnen cirka 1 timme och 10 minuter, tills den är gyllene och genomstekt.
Örtig bulgur: Koka bulgurn enligt anvisningarna på förpackningen. Skala morötterna och skär dem i små, fina tärningar. Finhacka myntan och persiljan. Blanda dem och morotstärningarna med bulgurn. Smaka av med citronsaft, olivolja, salt och peppar.
Stycka upp kycklingen och servera med örtbulgurn till.
Kommentarer
Trackback