Oreo cheesecake.
Cheesecake:
2 dl vispgrädde, flytande
150 g Philadelphiaost
4 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker
ev. 1 tsk lakritspulver i cheesecakesmeten
Oreokross:
8st Oreo-kex, krossade (skrapa bort det vita emellan kexen innan kross med tex mortel)
Hallonsås:
150 g hallon, frysta & upptinade
1 tsk florsocker
Gör så här:
Skrapa ur det vita ur kexen och krossa dom med t.ex. hjälp av en mortel. Portionera ner i serveringsglas. (Spara lite till toppdekoration.)
Tina upp hallonen, lägg i en sil och strö florsocker på. Sila ner hallonsås i en skål med hjälp av tryck och drag med en sked tills bara kärnorna är kvar i silen. Ställ svalt.
Vispa samman flytande vispgrädde, Philadelphiaost, florsocker & vaniljsocker. Vispa till ett härligt fluff. (Tillsätt även lakritspulver om önskas.)
Spritsa eller skeda upp cheesecakevispet i glasen. Toppa med hallonsås, mini Oreo’s och Oreokross precis innan servering.