Blåbärskaka .

 
 
100 g smör
1/2 msk vaniljsocker
2,5 dl strösocker
0,5 dl farinsocker
3 dl vetemjöl
3 ägg
225 g blåbär, frysta eller färska
 
 
 
Sätt ugnen på 175 grader.

Smöra och mjöla en springform 23-25 cm. (Jag klädde formen med bakplåtspapper.)

 Smält smöret i en kastrull och blanda sedan i alla ingredienser och rör till en slät smet. Blanda i äggen  sist.

 Häll upp smeten i formen och toppa med alla blåbär.

 Sätt in i ugnen i ca 30 min. (Kakan skall kännas ganska fast uppe på.)

Ta ut kakan och låt svalna något.

 Servera med vispad vaniljvisp eller  vaniljglass.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0