Blåbärskaka .

100 g smör
1/2 msk vaniljsocker
2,5 dl strösocker
0,5 dl farinsocker
3 dl vetemjöl
3 ägg
225 g blåbär, frysta eller färska
1/2 msk vaniljsocker
2,5 dl strösocker
0,5 dl farinsocker
3 dl vetemjöl
3 ägg
225 g blåbär, frysta eller färska
Sätt ugnen på 175 grader.
Smöra och mjöla en springform 23-25 cm. (Jag klädde formen med bakplåtspapper.)
Smält smöret i en kastrull och blanda sedan i alla ingredienser och rör till en slät smet. Blanda i äggen sist.
Häll upp smeten i formen och toppa med alla blåbär.
Sätt in i ugnen i ca 30 min. (Kakan skall kännas ganska fast uppe på.)
Ta ut kakan och låt svalna något.
Servera med vispad vaniljvisp eller vaniljglass.
Kommentarer
Trackback