Färskpotatissallad med oliver, sparris och salladslök.

 
 
4 portioner.
 
Salladen har en ganska hög sälta och passar perfekt till stekt eller grillad fisk, men även till kyckling och kött.
 
 
500 g kokt färskpotatis
250 g grön sparris
100 g salladslök
1 dl grovt skuren basilika
1 msk pressad citron
salt
 
 
Tapenada:
1½ dl kalamataoliver utan kärnor
1 vitlöksklyfta
½ dl olivolja
2 sardellfileer
1 tsk pressad citron
 
 
 
Tapenade:
Skala vitlöksklyftan. Mixa oliver, vitlök, olja och sardeller. Smaka av med citronsaft.
 
 
Halvera potatisarna. Ansa och finstrimla sparris och salladslök.
 
 
Blanda potatis, sparris, lök, basilika och citron. Vänd i tapenaden och krydda med salt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0