Marinerade bär med vaniljgrädde.

 
 

0,75 liter blandade bär, t ex hallon, blåbär och jordgubbar

 

 

Marinad:

1 dl socker
0,75 dl honung
1 dl vatten
1 citron, saften
1/2 dl Grand marnier (eller annan valfri likör)

 

 

Vaniljgrädde:

2 dl vispgrädde 1/2 vaniljstång 1 tsk socker
florsocker (till servering)

 

 

Koka upp socker, honung, vatten och citronsaft och låt sockret ösa sig. Lyft av från plattan.

Tillsätt likör och låt svalna.

Blanda bären i en skål eller bunke och häll över marinaden. Låt stå minst 1 timme.

Vispa grädden tillsammans med sockret och frön från urskrapad vaniljstång. Servera bären tillsammans med grädden. Pudra med florsocker.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0