Julsallad.

 
 

 

 

1 klyfta rödkål


 1/2 påse rucolasallad


1/2 påse  provencalesallad el. 1/2 huvud isbergssallad

 

2-3 apelsiner

 

1/2 mindre, tunt skivad fänkål


 1/2 dl grovt  hackade pekannötter

 

 

Citronettedressing:

4 msk olja
2 msk vit balsamvinäger
2 msk vatten
2 tsk  citronpeppar
1 tsk chiliflakes

 

Hyvla rödkålen med osthyvel el. liknande till tunna strimlor, blanda med rucola och sallad.

 

Skär skalet och hinnor från apelsinerna. Skär ut skinnfria klyftor, blanda ner tillsammans med fänkål, och pekannötter.

 

Blanda samman dressingen. Häll dressingen över salladen precis innan servering.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0