Saffranscheesecake.

Botten:
75 g pepparkakor
100 g digestivekex
75 g smör
Fyllning:
½ g saffran
1 ¼ dl strösocker
1 tsk vatten, varmt
400 g färskost, t ex Philadelphia, rumsvarm
1 msk vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 ägg, rumsvarma
Garnering:
pistaschnötter, hackade
färsk frukt
Sätt ugnen på 175 grader. Klipp till ett bakplåtspapper till botten på en springform, ca 20 cm i diameter.
Botten:
Kör kakor och kex till smulor i en matberedare med metallkniv. Smält smöret och blanda det med smulorna.
Tryck ut smulorna i formen. Grädda bottnen mitt i ugnen i ca 8 min. Låt den svalna.
Fyllning:
Stöt saffran med lite av strösockret och lös upp det med lite varmt vatten. Vispa färskost och strösocker. Vispa i saffran, vetemjöl och vaniljsocker. Vispa i äggen, ett i taget. Häll fyllningen över bottnen.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 40 min. Låt den kallna helt och lossa den sedan varsamt ur formen, använd en kniv. Kakan kommer bäst till sin rätt om den får vila i kylskåp över natten.
Garnera cheesecaken med pistaschnötter och färsk frukt.