Saffranscheesecake.

 
 

Botten:

75 g pepparkakor

100 g digestivekex

75 g smör

 

 

Fyllning:

½ g saffran

1 ¼ dl strösocker

1 tsk vatten, varmt

400 g färskost, t ex Philadelphia, rumsvarm

1 msk vetemjöl

1 tsk vaniljsocker

3 ägg, rumsvarma

 

 

Garnering:

pistaschnötter, hackade

färsk frukt

 

Sätt ugnen på 175 grader. Klipp till ett bakplåtspapper till botten på en springform, ca 20 cm i diameter.

 

Botten:

Kör kakor och kex till smulor i en matberedare med metallkniv. Smält smöret och blanda det med smulorna.

Tryck ut smulorna i formen. Grädda bottnen mitt i ugnen i ca 8 min. Låt den svalna.

 

 

Fyllning:

Stöt saffran med lite av strösockret och lös upp det med lite varmt vatten. Vispa färskost och strösocker. Vispa i saffran, vetemjöl och vaniljsocker. Vispa i äggen, ett i taget. Häll fyllningen över bottnen.

Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 40 min. Låt den kallna helt och lossa den sedan varsamt ur formen, använd en kniv. Kakan kommer bäst till sin rätt om den får vila i kylskåp över natten.

Garnera cheesecaken med pistaschnötter och färsk frukt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0