Tårta med choklad, maräng och digestivekex.

175 g digestivekex
80 g smör
1/2 dl strösocker
Chokladfyllning:
275 g mörk choklad
3 1/2 dl vispgrädde
60 g smör
Maräng:
4 1/2 äggvitor
2 dl strösocker
1 tsk vaniljextrakt
Ugn 190 °
Kör digestivekexen i en matberedare.
Smält smöret och blanda ned i kexsmulorna tillsammans med sockret.
Tryck ned massan i en pajform, 22 cm i diameter så att botten och kanterna täcks.
Grädda i ugnen ca 7 minuter och låt svalna.
Hacka chokladen grovt och lägg i en skål.
Värm grädden i en kastrull tills den börjar sjuda.
Häll den varma grädden över chokladen, tillsätt smör och låt stå och dra i 5 minuter. Rör sedan om tills chokladen har smält.
Häll chokladen över digestivebotten. Låt den svalna och ställ den sedan i kylen minst 1 timme.
Böanda alla ingredienser till marängen. Vispa i 5 minuter tills sockret löst upp sig och marängen är tjock och blank.
Lägg marängen över kakan, gärna med en slickepott.
Höj värmen i ugnen till högsta grillfunktion och grädda kakan en kort stund så att marängen får lite färg.