Tårta med choklad, maräng och digestivekex.

 
 

175 g digestivekex
80 g smör
1/2 dl strösocker

 

Chokladfyllning:

275 g mörk choklad
3 1/2 dl vispgrädde
60 g smör

 

Maräng:

4 1/2 äggvitor
2 dl strösocker
1 tsk vaniljextrakt

 

Ugn 190 °

 

Kör digestivekexen i en matberedare.

 

Smält smöret och blanda ned i kexsmulorna tillsammans med sockret.

 

Tryck ned massan i en pajform, 22 cm i diameter så att botten och kanterna täcks.

 

Grädda i ugnen ca 7 minuter och låt svalna.

 

Hacka chokladen grovt och lägg i en skål.

 

Värm grädden i en kastrull tills den börjar sjuda.

 

Häll den varma grädden över chokladen, tillsätt smör och låt stå och dra i 5 minuter. Rör sedan om tills chokladen har smält.

 

Häll chokladen över digestivebotten. Låt den svalna  och ställ den sedan i kylen minst 1 timme.

 

Böanda alla ingredienser till marängen. Vispa i 5 minuter tills sockret löst upp sig och marängen är tjock och blank.

 

Lägg marängen över kakan, gärna med en slickepott.

 

Höj värmen i ugnen till högsta grillfunktion och grädda kakan en kort stund så att marängen får lite färg.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0