Filmjölkslimpa med tranbär och pekannötter.

 
 

Räcker till två formlimpor på ca 1,5 liter

7 dl vetemjöl
4 dl fullkornsmjöl
2 dl dinkelmjöl
1 tsk salt
2 tsk kanel
1 dl solrosfrön
1 dl pumpakärnor
1 dl hela linfrön
1 dl torkade tranbär
1 dl pekannötter
2 tsk bikarbonat
1 liter filmjölk
1 dl mörk sirap
1 dl lingonsylt
1 dl frusna lingon

 

 

 Sätt ugnen på 160 grader varmluft (175 grader vanlig)


 Blanda alla torra ingredienser ordentligt i en bunke.


 Tillsätt filmjölk, sirap och lingonsylt och rör om ordentligt.


 Fördela degen i två väl smorda limpformar och strö över lite solrosfrön och pumpakärnor.


Baka i ugnen i ca 1,5 – 2 timmar. Känn med en trästicka, den ska inte vara kladdig när du drar ut den. Täck över limporna med folie om du tycker att de börjar bli för bruna.


 Tag ut bröden när de är färdiga. Stjälp upp dem ur formarna och linda in dem i varsin bakduk och låt dem ligga där och svalna i 4-5 timmar, de behöver den tiden för att sätta sig.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0