Kanelbullekladdkaka med pärlsocker.

150 g smör
3 dl strösocker
3 ägg
2 dl vetemjöl
1 nypa salt
1 tsk vaniljsocker
1 msk hela kardemummakärnor, mortla
Fyllning:
50 g smör
2 msk mald kanel
2 msk ljust muscovadosocker
Garnering:
pärlsocker
Sätt ugnen på 180 grader.
Smörj och bröa en springform, ca 21 cm i diameter.
Smält smöret i en kastrull, ta av den från plattan och tillsätt resten av ingredienserna. Rör till en slät smet och häll den i formen.
Fyllning: Smält smöret och blanda det med kanel och muscovadosocker. Ringla eller spritsa ut fyllningen över kakan som en spiral från mitten och ut mot sidorna. Strö över lite pärlsocker.
Grädda kladdkakan mitt i ugnen i ca 25 min. Låt den svalna i formen.
Kommentarer
Trackback