Pastagratäng med fläskfile, soltorkade tomater och ädelost.

400 g gnocchi ( som en öppen snäcka)
500-600 g fläskfilé, skivad i cm tjocka skivor
12 champinjoner, dela i kvartar
1 dl strimlade soltorkade tomater i olja, strimla
8 cocktailtomater, delade i kvartar
10-15 färska basilikablad, finstrimla
1,5 dl riven ost
140 g gräddädelost
4 dl vispgrädde
500-600 g fläskfilé, skivad i cm tjocka skivor
12 champinjoner, dela i kvartar
1 dl strimlade soltorkade tomater i olja, strimla
8 cocktailtomater, delade i kvartar
10-15 färska basilikablad, finstrimla
1,5 dl riven ost
140 g gräddädelost
4 dl vispgrädde
Ugn 175 °
Koka pastan al dente i saltat vatten.
Förväll champinjonerna i en stekpanna tills vattnet dunstar. Häll i någon msk vatten från början så sätter processen igång fortare och vattnet i svampen dunstar – samt att de slipper bränna fast i pannan.
Salta och peppra svampen, häll upp i en skål.
Lägg cocktailtomaterna, soltorkade tomaterna och basilikan i skålen med förvällda svampen.
Stek fläskfilen och krydda den med salt & peppar.
Blanda ner allt i en ugnsfast form.
Strö över riven ost fördelat över hela och smula gräddädelosten fint över hela formen.
Avsluta med att hälla över grädde, salta och peppra.
Strö över riven ost fördelat över hela och smula gräddädelosten fint över hela formen.
Avsluta med att hälla över grädde, salta och peppra.
Sätt in i ugnen i 15-20 min.
Servera med en god sallad.
Kommentarer
Trackback