Kycklinggratäng med basilika.

 
 
600 g kycklingfile
2 st hönsbuljongtärningar
3 dl magtlagningsgrädde
1 dl creme fraiche
2 1/2 msk dijonsenap
salt & peppar
spiskummin
1 kruka basiliska
 
 

Lägg hela kycklingfiléer i en ugnsfast form. Salta, peppra och krydda även med spiskummin efter smak.

 Tillaga kycklingen i ugnen i ca 20 minuter, blanda under tiden såsen till kycklingen.

 

Blanda grädde, creme fraiche, hackade buljongtärningar och dijonsenap. Hacka ca 1/3 av hela krukan basilika, spar några blad till servering, och ha i hacket i gräddblandningen.

 

Ta ut kycklingen och häll på gräddblandingen, ställ i ugnen i ytterligare 15 minuter. Kolla så att kycklingen är helt genomstekt innan. Dela upp kycklingfileerna i skivor men låt dem ligga kvar i såsen. Servera med ris, potatis eller pasta.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0