Parmalindad kyckling med citron och grönsaker.

 
 
4 stora kycklingfiléer, dela på hälften
salt & peppar
8 skivor parmaskinka
6 – 8  potatisar, skär i klyftor
3 morötter, skär i stavar
olivolja
2 vitlöksklyftor, halvera
1 purjolök, hacka
10 champinjoner, dela
1 gul paprika, skär i bitar
1 citron, skär i klyftor
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 hönsbuljongtärning
1 kruka färsk timjan
 
 
Fräs kycklingen gyllenbrun i lite smör. Salta och peppra. Linda sedan in varje kycklingbit med parmaskinka.
 
Lägg potatis och morötter i en ugnsfast form. Ringla över lite olivolja, lägg på vitlöksklyftor na och salta lätt. Ställ in i ugnen på 220° i ca 15 minuter och låt dem steka lite i förväg.
 
Ta ut rotfrukterna och lägg på de parmalindade kycklingfiléerna tillsammans med purjolök, champinjoner och paprika. Lägg på citronen över anrättningen och häll därefter matlagningsgrädden över alltihop. Smula i buljongtärningen, salta och peppra efter smak.
 
Avsluta med att lägga på rikligt med färska timjankvistar. Ställ in i ugnen på 220° i 20–25 minuter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0