Parmalindad kyckling med citron och grönsaker.
4 stora kycklingfiléer, dela på hälften
salt & peppar
8 skivor parmaskinka
6 – 8 potatisar, skär i klyftor
3 morötter, skär i stavar
olivolja
2 vitlöksklyftor, halvera
1 purjolök, hacka
10 champinjoner, dela
1 gul paprika, skär i bitar
1 citron, skär i klyftor
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 hönsbuljongtärning
1 kruka färsk timjan
salt & peppar
8 skivor parmaskinka
6 – 8 potatisar, skär i klyftor
3 morötter, skär i stavar
olivolja
2 vitlöksklyftor, halvera
1 purjolök, hacka
10 champinjoner, dela
1 gul paprika, skär i bitar
1 citron, skär i klyftor
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 hönsbuljongtärning
1 kruka färsk timjan
Fräs kycklingen gyllenbrun i lite smör. Salta och peppra. Linda sedan in varje kycklingbit med parmaskinka.
Lägg potatis och morötter i en ugnsfast form. Ringla över lite olivolja, lägg på vitlöksklyftor na och salta lätt. Ställ in i ugnen på 220° i ca 15 minuter och låt dem steka lite i förväg.
Ta ut rotfrukterna och lägg på de parmalindade kycklingfiléerna tillsammans med purjolök, champinjoner och paprika. Lägg på citronen över anrättningen och häll därefter matlagningsgrädden över alltihop. Smula i buljongtärningen, salta och peppra efter smak.
Avsluta med att lägga på rikligt med färska timjankvistar. Ställ in i ugnen på 220° i 20–25 minuter.
Kommentarer
Trackback