Sotad salmalax med nudlar, mango och jordnötter.

Ingredienser:
800 g salmalax (eller annan lax av fin kvalité)
1 tsk socker
1 tsk salt
200 g risnudlar
1 grön mango (knappt mogen)
2 salladslökar (tunt skivade)
1–2 röd chili (tunt skivad i ringar)
1 1/2 dl rostade salta jordnötter (lätt krossade)
1 kruka mynta
1 lime (i klyftor)
Dressing:
1 msk honung
saft och skal av 1 limefrukt
1 msk fisksås
1 msk soja
2 msk sesamolja
2 cm färsk riven ingefära
1 tsk vatten
Klappa in salmalaxen med socker och salt. Låt stå. Lägg nudlarna i en djup skål och häll över kokande vatten. Låt stå ca 6 minuter, eller tills de är al dente. Häll av vattnet och skölj i iskallt vatten. Lägg tillbaka i skålen med 1 msk matolja och lite salt. Blanda runt och låt stå. Blanda dressingen och låt stå.
Skala mangon och skär av köttet så nära kärnan som möjligt. Skiva tunna skivor och sedan stavar. Har du en julienne-skalare så använd den.