Hel laxida i ugn med romsås.
![](https://cdn2.cdnme.se/3938116/8-3/hel-laxssida-i-ugn-1024x6831_5cb2e13be087c3151c15bdb8.jpg)
1 laxsida
1-2 citroner
1 finhackad rödlök
färsk dill
salt & peppar
cirka 100 g smör
Romsås:
1 dl majonnäs
2 dl crème fraiche
1 liten finhackad rödlök
2 msk finhackad dill
löjrom
salt & peppar
Gör så här:
Lägg bakplåtspapper i en långpanna. Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg laxsidan med skinnet nedåt. Salt & peppra.
Skiva citron och lägg på laxen tillsammans med rödlök och dill.
Hyvla smöret med en osthyvel och fördela över hela fisken.
Baka mitt i ugnen 20-30 minuter tills den når 56 grader vid den tjockaste delen.
Blanda ihop allt till romsåsen och låt den gärna stå i kylen ett tag.
![](https://cdn3.cdnme.se/3938116/8-3/hel-laxssida-i-ugn-6-1024x6831_5cb2e2302a6b2230c2cb9f62.jpg)
Kommentarer
Trackback