Hel laxida i ugn med romsås.

 

1 laxsida
1-2 citroner
1 finhackad rödlök
färsk dill
salt & peppar
cirka 100 g smör

 

Romsås:

1 dl majonnäs
2 dl crème fraiche
1 liten finhackad rödlök
2 msk finhackad dill
löjrom
salt & peppar

 

 

Gör så här:
 Lägg bakplåtspapper i en långpanna. Sätt ugnen på 200 grader.


 Lägg laxsidan med skinnet nedåt. Salt & peppra.


 Skiva citron och lägg på laxen tillsammans med rödlök och dill.


Hyvla smöret med en osthyvel och fördela över hela fisken.


 Baka mitt i ugnen 20-30 minuter tills den når 56 grader vid den tjockaste delen.

 

Blanda ihop allt till romsåsen och låt den gärna stå i kylen ett tag.

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0