Pasta med skogschampinjoner, soltorkade tomater och cremé fraiche
Ett bra grundrecept, förutom att servera det till pasta kan du exempelvis göra smördegssnurror och servera som tilltugg. Då tar du en rulle färsk smördeg och breder ut såsen. Rulla ihop den, skär i 24-30 bitar, lägg på ett bakplåtspapper, pensla med ägg och stek i ugnen 5-8 minuter på 225 o C.
Vill du ha fler smaker i pastarätten kan du tillsätta lök, röd paprika och bacon eller toppa det med exempelvis Prosciutto eller skinka som har fått bli krispig i ugnen.
2 portioner.
250 gram färsk pasta, gärna tortellini eller ravioli fylld med ost eller svamp
300 gram skivade skogschampinjoner
2 dl creme fraiche
25 gram finhackade soltorkade tomater
½ – 1 tsk sambal oelek
salt & peppar
basilika och riven ost för garnering.
Börja med att koka upp pastavattnet. Fräs först skogschampinjonerna i en stekpanna några minuter utan smör för att få bort eventuell vätska, tillsätt sedan smör och fräs ytterligare 3-5 minuter.
Tillsätt creme fraiche, soltorkade tomater och sambal oelek, låt koka ihop ett par minuter. Under tiden du kokar pastan smakar du av om det behövs salt och peppar.