Rabarber gino.
7 portioner.
500 g rabarber
250 g jordgubbar
1.5 dl strösocker
100 g vit choklad
Glass med rostad mandelmassa:
0.5 liter vaniljglass
100 g mandelmassa
1 tsk mortlade kardemummakärnor
Sätt ugnen på 200°. Riv mandelmassan på grova sidan av rivjärnet över en plåt med bakplåtspapper.
Rosta mitt i ugnen till fin färg. Låt kallna. Rör ihop mandelmassan med glass och kardemumma. Ställ i frysen tills glassen stelnat.
Skär rabarbern i 1 cm tjocka skivor och dela jordgubbarna på mitten. Vänd ihop med sockret. Lägg upp i en ugnsvarm form.
Ställ in formen enstund i ugnen så att rabarbern blir mjuk.
Toppa med hackad vit choklad och tillaga mitt i ugnen cirka 10–15 min (håll koll så att chokladen inte blir bränd). Servera ljummen med glassen.
Kommentarer
Trackback