Rabarberdröm med färskost och sesamknäck.
![](https://cdn1.cdnme.se/3938116/8-3/jordgubbskompott1_5d08ca059606ee06cd86ba13.jpg)
4 portioner.
300 g rabarber
3 msk lönnsirap
1 msk vatten
1 msk finriven färsk ingefära
1 dl mascarpone
1 dl grekisk yogurt (10 %)
Sesamknäck:
2 msk smör eller kokosolja
2 msk lönnsirap
0.5 dl sesamfrön
0.5 dl solrosfrön
Skär rabarbern i 2 cm bitar. Koka upp rabarber, sirap, vatten och ingefära. Låt småputtra ett par minuter, tills rabarbern mjuknat något och vätskan kokat ihop till en rabarbersirap.
Häll i fyra glas och ställ att svalna i kylen. Smält smör och sirap i en stekpanna på medelvärme. Häll i fröna och rör om tills allt fått fin färg.
Häll upp på ett bakplåtspapper att svalna. Bryt i mindre bitar. Blanda mascarpone och yoghurt och lägg ovanpå rabarbern. Toppa med sesamknäcken vid servering.
Kommentarer
Trackback