Rabarberdröm med färskost och sesamknäck.

 
 
4 portioner.
 
 
300 g rabarber
3 msk lönnsirap
1 msk vatten
1 msk finriven färsk ingefära
1 dl mascarpone
1 dl grekisk yogurt (10 %)
 
 
 
Sesamknäck:
2 msk smör eller kokosolja
2 msk lönnsirap
0.5 dl sesamfrön
0.5 dl solrosfrön
 
 
 
Skär rabarbern i 2 cm bitar. Koka upp rabarber, sirap, vatten och ingefära. Låt småputtra ett par minuter, tills rabarbern mjuknat något och vätskan kokat ihop till en rabarbersirap.
 
 
Häll i fyra glas och ställ att svalna i kylen. Smält smör och sirap i en stekpanna på medelvärme. Häll i fröna och rör om tills allt fått fin färg.
 
 
Häll upp på ett bakplåtspapper att svalna. Bryt i mindre bitar. Blanda mascarpone och yoghurt och lägg ovanpå rabarbern. Toppa med sesamknäcken vid servering.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0