Rabarberkompott med mandelbiscotti.

 
 
6 portioner.
 
 
Att låta rabarbern sjuda i vin ger extra god smak, men det går också bra med vatten. Om du vill kan du blanda ner skivade jordgubbar i den kalla kompotten.
 
 
 
400 g–500 g rabarber
1 1/2 dl vitt vin
1–1 1/2 dl strösocker
 

Tillbehör:
10 italienska mandelskorpor
vaniljglass
 


Skiva rabarbern i 2 cm tjocka bitar. Koka upp vin och socker och låt sjuda några minuter. Lägg ner rabarberbitarna och sjud ett par minuter tills de börjar mjukna. Smaka av att den är lagom söt. Kyl kastrullen i vattenbad.

Lägg upp kompott och glasskulor. Stöt mandelskorporna grovt i mortel och strö dem över precis före serveringen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0