Bruschetta med tomater och ost.

 
 
4 skivor lavainbröd (lantbröd)
70 g crème bonjour vitlök-örter
1 buffelmozzarella (125 g)
6-7 plommontomater, hacka
1 vitlöksklyfta,  hacka fint
½ kruka basilika, hacka + blad att dekorera med
flingsalt
svartpeppar
 
 
 
Sätt ugnen på 175 grader.

Blanda samman tomaterna med  vitlöken, salt, lite svartpeppar och hackad basilika. 

Skiva brödet i lagom tjocka skivor. 
Rosta brödskivorna lite lätt och bred på färskosten (Crème bonjour vitlök-örter). Skiva sedan mozzarellan och lägg på två skivor ost per brödskiva.

Lägg upp på en plåt med bakplåtspapper och ställ in i ugnen ca 5 min tills osten smälter och brödet får fint rostade kanter.

Ta ut plåten och lägg på riktigt med dem hackade tomaterna. Toppa med färsk basilika, och flingsalt. Ringla över lite olivolja och dra något varv med pepparkvarnen över.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0