Chokladcheesecake.

 
 

Kakbotten:
145 g Maryland cookies (i standardpaket), krossade
75 g smör, smält

 

Vit chokladfyllning:
200 g vit choklad
3 dl vispgrädde
300 g Philadelhiaost
1 tsk vaniljsocker

 

Topping:
2 dl  vispgrädde 
100 g mörk choklad, smält
ev. hyvlad mörk choklad

 

 

Klipp till en ring av bakplåtspapper eller plastfolie och lägg runt kanten på en springform, 20 cm i diameter.

 

Kakbotten:

Blanda de krossade kakorna med det smälta smöret och tryck ut i springformen. Jämna till och ställ åt sidan.

 

 Vit chokladfyllning:

Smält den vita chokladen över vattenbad och ställ åt sidan. Blanda grädde, Philadelphiaost och vaniljsocker och vispa tills du får en slät, fin konsistens. Rör i den smälta, vita chokladen och vispa igen till en len och slät fyllning.

Häll den vita chokladfyllningen över kakbotten i springformen.  Jämna till och ställ i kylen i 30 minuter. (När den har stelnat i kylen kan du frysa kakan om du ska servera en annan dag.)

 

 Topping:

Vispa grädden och bred ut över kakan (har den varit fryst så tina den i kylskåp ett par timmar först). Klicka den smälta chokladen över och rör runt med en sked tills grädde och choklad är lagom blandat. Strö lite hyvlad choklad över.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0