Chokladcheesecake.
Kakbotten:
145 g Maryland cookies (i standardpaket), krossade
75 g smör, smält
Vit chokladfyllning:
200 g vit choklad
3 dl vispgrädde
300 g Philadelhiaost
1 tsk vaniljsocker
Topping:
2 dl vispgrädde
100 g mörk choklad, smält
ev. hyvlad mörk choklad
Klipp till en ring av bakplåtspapper eller plastfolie och lägg runt kanten på en springform, 20 cm i diameter.
Kakbotten:
Blanda de krossade kakorna med det smälta smöret och tryck ut i springformen. Jämna till och ställ åt sidan.
Vit chokladfyllning:
Smält den vita chokladen över vattenbad och ställ åt sidan. Blanda grädde, Philadelphiaost och vaniljsocker och vispa tills du får en slät, fin konsistens. Rör i den smälta, vita chokladen och vispa igen till en len och slät fyllning.
Häll den vita chokladfyllningen över kakbotten i springformen. Jämna till och ställ i kylen i 30 minuter. (När den har stelnat i kylen kan du frysa kakan om du ska servera en annan dag.)
Topping:
Vispa grädden och bred ut över kakan (har den varit fryst så tina den i kylskåp ett par timmar först). Klicka den smälta chokladen över och rör runt med en sked tills grädde och choklad är lagom blandat. Strö lite hyvlad choklad över.