Hallonpaj med brynt smör.

150 g smör
1 1/2 dl havregryn
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl ljus sirap
1 tsk bakpulver
2 msk mjölk
några nypor salt
4 dl hallon
1 msk majsstärkelse
1 msk vaniljsocker
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175°C.
Pajtoppingen:
Smält smöret i en kastrull.
Låt bubbla på svag värme tills det blir
gyllenbrunt, det ska också dofta lite nöt.
Ta av från värmen och låt det stå och
svalna lite.
Rör ner havregryn, strösocker, vetemjöl,
sirap, bakpulver, mjölk och salt.
Häll hallonen i en pajform och strö
på majsstärkelse och vaniljsocker.
Klicka sedan över smeten. Grädda i
mitten av ugnen i ca 35-45 minuter. Den
ska få lite färg.
Servera med vaniljsås eller med
grädde.
Kommentarer
Trackback