Karibisk gryta.
6 portioner.
1,3 kg fläskkarré
2 msk kinesisk soja
3 hackade vitlöksklyftor
2 msk olja
1 tsk salt
400 g kokosmjölk
1 dl vatten
1/2 dl sweet chilisås
1 lime, rivet skal från hela samt pressad saft från halva
1 tsk sambal oelek
1 msk grön currypasta
1 1/2 msk maizena majsstärkelse
2 msk kinesisk soja
3 hackade vitlöksklyftor
2 msk olja
1 tsk salt
400 g kokosmjölk
1 dl vatten
1/2 dl sweet chilisås
1 lime, rivet skal från hela samt pressad saft från halva
1 tsk sambal oelek
1 msk grön currypasta
1 1/2 msk maizena majsstärkelse
Topping:
salta jordnötter
thaibasilika
Strimla köttet fint. Blanda det med soja och vitlök. Stek strimlorna i olja, salta.
Tillsätt kokosmjölk, vatten, chilisås, lime, sambal oelek och currypasta. Låt det sjuda i 7 min.
Blanda maizena med lite kallt vatten och rör ner i grytan. Sjud 3 min.
Strö över jordnötter och basilika.
Servera med ris och wokade grönsaker, t ex broccoli, sockerärter och paprika.
Kommentarer
Trackback