Kladdkaka med hallonmousse.

Chokladbotten:
100 g smör
2½ dl strösocker
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
½ tsk bakpulver
1½ dl vetemjöl
2 ägg
Ganache:
150 g mörk choklad
2 msk smör
4 msk grädde
Hallonmousse:
300 g tinade hallon
4 gelatinblad
3 dl vispgrädde
½ dl vatten
1 dl strösocker
Garnering:
färska och/eller frystorkade hallon
Ugn 175 °
Smörj och mjöla en rund form, ca 24 cm i diameter, med avtagbar kant. Smält smöret i en stor kastrull på låg värme. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och rör ner det i smöret. Vispa ner äggen. Fördela smeten i formen och grädda mitt i ugnen 14–18 minuter. Stickan ska vara lite, lite kladdig när kakan är klar.
Ganache: Smält chokladen med smöret och grädden. Bred detta över kakan precis när du tagit ut den ur ugnen. Ta bort kanten på formen och gör rent, sätt sedan tillbaka den. Låt kallna medan du gör hallonmoussen.
Hallonmousse: Mixa hallonen och passera dem genom en finmaskig sil. Blötlägg gelatinbladen cirka 10 minuter.
Vispa grädden och blanda ner de mixade hallonen. Koka upp vatten och socker, och smält ner till en sockerlag. Ta upp och krama ur gelatinbladen och låt dem sedan smälta i den halvvarma sockerlagen och rör om.
Rör ner lite av hallongrädden i sockerlagen och rör om. Häll över sockerlagen i resten av hallongrädden och vispa ihop. Häll sedan moussen på den kalla kakan och ställ i kylskåpet minst 3 timmar. Garnera med hallon.
