Citronmazarinkaka.

 
 

2 ½ dl vetemjöl
2 msk strösocker
100 g smör, kylskåpskallt

1 äggula

 

Mandelfyllning:

200 g mandelmassa

100 g smör, rumsvarmt

2 ägg

2 msk vetemjöl

2 krm bakpulver

 

Citronfyllning:


3 ägg

2 dl strösocker

½ dl vetemjöl
1 citron, rivet skal

¾ dl citronsaft, färskpressad

 

Hacka samman mjöl, socker, smör och äggula till en smidig deg.

 Klä en rund form, 23–24 cm i diameter, med löstagbar botten med degen. Ställ formen i kylen i ca 30 min. Sätt ugnen på 175 grader.

 Mandelfyllning: Riv mandelmassan grovt. Blanda den med smöret till en jämn smet. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör massan slät mellan varje.

 Blanda mjölet och bakpulvret och vänd ner det i smeten.

 Bred ut fyllningen jämnt i pajskalet. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 23–25 min.

Citronfyllning: Vispa ägg och socker lätt. Tillsätt mjöl, citronskal och citronsaft och rör allt till en slät smet.

 Ta ut kakan ur ugnen. Häll på citronfyllningen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ytterligare ca 15 min. Fyllningen ska då nätt och jämnt ha stannat. Låt kakan svalna i formen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0