Citronmazarinkaka.

2 ½ dl vetemjöl
2 msk strösocker
100 g smör, kylskåpskallt
1 äggula
Mandelfyllning:
200 g mandelmassa
100 g smör, rumsvarmt
2 ägg
2 msk vetemjöl
2 krm bakpulver
Citronfyllning:
3 ägg
2 dl strösocker
½ dl vetemjöl
1 citron, rivet skal
¾ dl citronsaft, färskpressad
Hacka samman mjöl, socker, smör och äggula till en smidig deg.
Klä en rund form, 23–24 cm i diameter, med löstagbar botten med degen. Ställ formen i kylen i ca 30 min. Sätt ugnen på 175 grader.
Mandelfyllning: Riv mandelmassan grovt. Blanda den med smöret till en jämn smet. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör massan slät mellan varje.
Blanda mjölet och bakpulvret och vänd ner det i smeten.
Bred ut fyllningen jämnt i pajskalet. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 23–25 min.
Citronfyllning: Vispa ägg och socker lätt. Tillsätt mjöl, citronskal och citronsaft och rör allt till en slät smet.
Ta ut kakan ur ugnen. Häll på citronfyllningen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ytterligare ca 15 min. Fyllningen ska då nätt och jämnt ha stannat. Låt kakan svalna i formen.